Beetje dom.   25 comments


Chico-op-pad

Woensdag 4 september 2013.

De eerste keer dat Cokky hem zag, zat hij graatmager, met een wond aan zijn kop op een muurtje in onze tuin. “Ach, ik zette een bak voer neer en hij kwam me eerst een kopje geven voor hij begon te eten, en dat terwijl hij uitgehongerd was!” Tja, een vrouw is erg gevoelig voor complimenten over de maaltijd, heb ik wel gemerkt. En hij liet zich makkelijk in het kooitje zetten, ging zonder protest mee naar de dierenarts en gedraagt zich erg ontspannen in de auto. Hij had een bandje om, maar zijn baas hebben we nooit gevonden. Nadat zijn oormijt was bestreden en hij goed eten kreeg, werd zijn vacht steeds mooier. Nu, een maand later, ziet hij er schitterend uit, is gek op spelletjes, springt bij iedereen op schoot en is volledig op zijn gemak bij ons in huis.

Chico

 

Chico-is-scheelMaar wat is hij dom. Hij is scheel, dus hij ziet niet alles even scherp, en moet dan ook altijd eerst even nadenken voordat hij gaat springen. Of eigenlijk bij alles lijkt het of hij even nadenkt. Als hij op de stoel slaapt valt hij er regelmatig af, ook viel hij diep in slaap van de laptop en kwam op zijn rug tussen de printer en de muur terecht.  Zijn kop is ook wat platter en vaak zakt zijn bek wat open waardoor hij nog dommer lijkt. Van al onze katten heeft hij duidelijk het laagste IQ.
“Nee” snapt hij niet, het sukkeltje. Hij is ervan overtuigd dat alle meubels krabpalen zijn, dat de aanrecht één grote voederplank is en dat hij best in mijn bed kan slapen, iedere nacht. Waar de andere 5 zich netjes houden aan het huishoudelijk reglement, gaat hij overal dwars doorheen. Die andere 5 vinden hem ook stom en proberen hem ervan te overtuigen dat hij nu maar eens terug naar zijn eigen huis moet. Hij doet of hij Gandhi heet en negeert ze. Het kattenluik snapte hij, zonder uitleg, al na een dag en dat er uit een koelkast lekkere dingen komen wist hij ook heel snel, dat dan weer wel. Ik denk dat we definitief met hem opgescheept zitten. Dat heeft die sukkel toch mooi voor elkaar gekregen.
O ja, 6 katten is veel dus als iemand hem hebben wil? Hij is niet bang voor de stofzuiger, honden of mensen, zelfs niet voor de dierenarts, hij is er gewoon te dom voor.

Posted 4 september 2013 by Edwin in Geen categorie

25 responses to “Beetje dom.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zo’n down katje steelt toch alle harten. Hij ziet er zo lief uit en weet ook nog wat hij wil.

 2. Zit hier met tranen in m’n ogen van het lachen.

 3. Ik hou heel erg van domme katten en zou hem zo willen hebben , maar is ws te dom om te vliegen?

 4. Zeg, lieve kat…….laat je baas maar denken dat je dom bent…..doe ik ook wel eens hier in de Herberg …….en dat heeft zo zijn voordelen kan ik je vertellen……ik vind je heel aantrekkelijk met die schele ogen, een kopje van Merel uit France!

 5. 🙂 Maar blijkbaar wel weer slim genoeg om een Ghandi-imitatie te doen…

 6. Zo dom is hij niet om een goed huis te vinden… Weet zeker wanneer jullie hem kwijt zijn dat jullie hem zouden missen.
  Liever een domme lieve kat, die nergens bang voor is, dan een kattenkop……

 7. Lieve lieve snoet…….

 8. Hij is prachtig geworden, een scheetje, en zorgt duidelijk voor veel hilariteit! Alleen als ie niet in de groep past, tja…. Ik kan je niet helpen. Heb hier al een hitsige kater a la Oscar die we moeten herplaatsen omdat hij tegen de tenten sproeit,één gesteriliseerde dame die uit de groep valt en steeds weggejaagd wordt, 2 doorlopend zwangere dames, 2 Maine Coons, 1 Coondoll of Ragcoon en 4 verse kittens op de hooizolder…… Dus las je liefhebbers teveel hebt, kom maar door!

  • Volgend jaar kom ik bij je kijken. Ik wil een nieuwe reisfiets kopen in Nederland en dan fiets ik via Parijs en Zargoza weer naar huis. Dus dan liggen jullie toch aardig op route voor een fietskampeerder.

   • Yeah! Leuk! Als het goed is is dan het zwembad een zoutwaterbad (veel gezonder dan chloor) en zijn er twee sauna’s. Kunnen je spieren even bijtrekken. Wat een onderneming zo’n stuk fietsen! Van harte welkom, dat snap je…. Oh, en twee kittens zijn vergeven nu!

 9. Wat een aandoenlijke kat 🙂

 10. Ooit zij iemand mij (zal geen namen noemen maar het begint met een C en eindigt op okky) dat je niet voor een kat kiest, maar dat de kát jou kiest! Chico heeft jullie uitgekozen om voor hem te zorgen. Dus stel hem niet teleur en geef je over aan deze schele schoonheid.

 11. Wat een lief verhaal!

 12. Och wat jammer dat ik dit bericht nu pas lees ik ben dus wat jaartjes te laat om hem eventueel op te vangen maar wat een lieverd en wil jullie even een compliment maken wat een goed hart hebben jullie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.