Mandarijnen plukken.   6 comments


Maandag 19 november 2012.

“Of we een keer foto’s willen maken van het huis van je schoonzus, om op Facebook te zetten en kijken of we huurders kunnen vinden? Ja hoor, is goed, zeg maar wanneer.” Maar het kwam er maar niet van. Mijn fietsvriend hield me op de hoogte: “nee, er staan nog verhuisdozen in de gang”. “Nee, er moet nog opgeruimd worden.” En zo gingen er maanden voorbij. Tot we een echtpaar tegenkwamen op zoek naar een andere huurwoning. We kennen het huis niet maar we moeten toch foto’s maken dus dan kunnen ze net zo goed even mee gaan kijken. Ja, het huis is nu opgeruimd dus we kunnen komen. Binnen vijf minuten is duidelijk dat we geen foto’s meer hoeven te maken. Het fantastische natuurstenen huis en nieuwe bewoners passen prima bij elkaar, eigenaar en huurders zijn het gauw eens en zo is iedereen blij. Wij ook, leuk om te kunnen helpen, al is het eigenlijk allemaal toeval. Beide partijen vinden dat we beloond moeten worden.

Zo stonden we vanmiddag mandarijnen te plukken, in de zon onder een azuur blauwe hemel, de geur van oranjebloesem om ons heen. In aangenaam gezelschap vulden we de capazo ‘s. Lekker! En na de verhuizing gaan we bij de andere partij de andere helft van onze beloning incasseren: een maaltijd boerenkool met worst. Lekker! En zo zijn we allemaal tevreden. O ja, als iemand nog een overdekte caravanstalling zoekt…..

 

Posted 19 november 2012 by Edwin in Geen categorie

6 responses to “Mandarijnen plukken.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ziet er heerlijk uit, hier in Ghana blijven ze meestal groen en niet zo mooi oranje, maar ze zijn wel zoet!

  2. Na regen komt zonneschijn.Wat een heerlijk zonnige beelden! Hoe komt dat nou toch dat die prachtige citrusvruchten niets opbrengen? Ik verbaas me steeds wat er op de grond ligt onder de bomen. Zo treurig!

    • Geen idee, alleen de olijven zijn wat in prijs gestegen maar voor de rest levert er bijna niets geld op. De mandarijn kosten dus zelfs geld omdat ze wel water en mest nodig hebben. Die onder de bomen liggen hebben rotte plekken.

  3. in welk land is dit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.