Spaans rijbewijs vernieuwen.   6 comments


Woensdag 23 mei 2012.

Vaag had ik wel iets gehoord dat je tegenwoordig je rijbewijs ook op andere plekken kan verlengen maar we zijn zo gewend om naar de Trafico in Alicante te gaan dat we op de automatische piloot richting het zuiden rijden. Met een map vol documenten, origineel en kopieën, en een stapel pasfoto’s stappen we uit de auto, die we onder de boulevard parkeren. We lopen langs het grote warenhuis Corte Ingles en als we in de buurt van de Trafico komen, kunnen we kiezen uit tientallen bedrijfjes voor de benodigde medische keuring. Iedereen moet gekeurd worden, het is dus niet zoals in Nederland afhankelijk van je leeftijd. Een leuk meisje voert mijn gegevens in de computer in en vertelt dat ik daarna niet meer naar het kantoor van de Trafico hoef, zij mailt de gegevens en de uitslag van de keuring door, ik betaal 71 euro en krijg over een week of drie mijn nieuwe rijbewijs thuisgestuurd. Alleen als je nog een rijbewijs hebt uit een ander land moet je nog wel zelf naar het kantoor van Trafico. “Dus we hoeven daar niet meer in de rij te staan?” vraag ik nog een keer voor de zekerheid. Cokky is allang blij, die wil winkelen bij de Corte Ingles. Het enige wat ik nodig heb is mijn oude rijbewijs en 1 pasfoto, meer niet. Dan ziet het meisje dat er een fout op mijn rijbewijs staat en dat ik uit Groot-Brittannië zou komen, als ik dat wil corrigeren moet ik wél naar Trafico….. Inmiddels ben ik met vlag en wimpel geslaagd voor de keuring en de test en heb ik ook meer zin om even te winkelen dan in de rij te gaan staan. Het is prachtig weer en de Fnac met zijn uitgebreide collectie fotospullen zit vlakbij. We gaan lekker de stad in, voorlopig blijf ik Brits.

 

 

 

Posted 23 mei 2012 by Edwin in Geen categorie

6 responses to “Spaans rijbewijs vernieuwen.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vind je ook niet dat het zadel van de fiets van het meisje op de foto wat te laag is afgesteld?

    • Je hebt gelijk, ze heeft hem zeker van haar kleine broertje geleend. Of de “strop” is gebroken en nu is het zadel op z´n laagste stand gezakt. Ik moet voor mijn ATB fiets ook nog steeds een nieuwe halen. (doorsnede 29 mm)

  2. Morgen Edwin Ik ben ook maar Spanjaard gebleven nou weet ik niet wat erger is Spanjaard of Brit. Maar we blijven toch op de Hollandse wijzen rijden zuinig en met het vingertje omhoog.

    • Ik vind dat jij beter af bent met die vergissing dan ik. Ik denk dat het heeeel lang gaat duren voordat we weer Nederlander gaan worden. (op ons rijbewijs dan)

  3. Hallo, kun je mij vertellen welke documenten mee te brengen naar het keuringsburo?

    • Als je al een Spaans rijbewijs hebt kan je een nieuwe laten aanvragen en gekeurd worden op veel plaatsen. Als je rijbewijs omgezet moet worden van Nederlands naar Spaans kon dat vroeger alleen maar bij Trafico in Alicante en kwam de keuring daarna. Aangezien het rijbewijs 10 jaar geldig is heb ik ook geen recente ervaring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.