Intocht Moren en Christenen in Calpe.   2 comments


Zondag 23 oktober 2011 (door Cokky).

Veel meer dan een rolletje pepermunt hebben we niet bij ons. Mensen lopen met kussentjes dezelfde kant op als wij. Een kussentje? Is dat nodig? We zijn nog nooit eerder wezen kijken naar de intocht van de Moren en Christenen in Calpe. We weten dat er stoeltjes te huur zijn langs de route, dat ze van bovenin het dorp naar beneden aan het strand lopen en dat het de moeite waard moet zijn. We zijn ruim op tijd van huis gegaan, het parkeren was niet moeilijker dan gebruikelijk hier en er blijken stoelen in overvloed te staan langs de route. Om ons heen worden broodjes uitgepakt, cavaflessen ontkurkt, wijnflessen leeggeschonken in plastic wijnglazen en zelfs hele pizzas´s uit de doos gegeten. Zodra het donker is trekken de muziekkorpsen en de prachtig uitgedoste Moren en Christenen in een lange, lange rij aan ons voorbij. Er zijn praalwagens, paarden, kamelen, rijdende Middeleeuwse marktkramen, dansgroepen, we vervelen ons geen moment. Het is héél goed georganiseerd en we blijven ons verbazen over de pracht en de praal, de hoeveelheid deelnemers en het enthousiasme.

De muziek is geweldig, de vuurspuwers zijn angstaanjagend en hoe later het wordt, hoe mooier de kostuums zijn. Een stoeltje huren kost zes euro, als je het omrekent is dat ongeveer een euro per uur, en voor dat geld zitten we eerste rang, fantastisch. Dit moet Edwin ook zien, volgend jaar. Knappe meiden en buikdanseressen zijn er in overvloed, als dat hem niet overhaalt neem ik desnoods kussens en cava mee.

Posted 24 oktober 2011 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Intocht Moren en Christenen in Calpe.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Toeval of niet, als er feesten in de buurt zijn, dan is Edwin nogal vaak weg van huis?! Fietsen, Familiebezoek,…. Volgens mij heeft Cokky dit ook door, want waarom schrijft ze anders “Knappe meiden en buikdanseressen zijn er in overvloed (en nog zonder foto!) “??? Ze probeert Edwin gewoon op zijn gevoelige plek te raken om hem zo volgende keer mee te krijgen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s